جاذبههاي گردشگري رامسر
رامسر غربيترين شهر استان مازندران است و در شمال ايران قرار دارد .اين شهر که پيش از اين سخت سر نام داشت، از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با رشته کوههاي البرز و از سمت شمال با درياي خزر همجوار است.
رامسر در تابستان آب و هوايي گرم و مرطوب و در زمستان سرد دارد. مجاورت با جنگل و دريا به اين شهر زيبايي خاصي بخشيده است.اين شهر داراي مناطق ييلاقي بسيار زيبا و خوشآب و هوا است. محصولات عمده رامسر برنج، مرکبات و چاي است.شهرستان رامسر در دامنه جنگلي و زيباي البرز و سواحل زيباي درياي خزر با برخورداري از انوع جاذبههاي گردشگري و امکانات اقامتي، پذيرايي و تفريحي با لقب عروس شهرهاي ايران به عنوان قطب مهم گردشگري در کشور شناخته شده است.
قلههاي مخروطي شکل، باغات مرکبات، چاي، مزارع برنج، ساحل زيبا، مناطق ييلاقي خوش آب و هوا، منابع فراوان آبهاي گرم معدني، فرودگاه و هتلهاي قديم و جديد اين شهر را به يکي از شهرهاي پر گردشگر تبديل کردهاست.
رامسر در غرب مازندران با برخورداري از جاذبههاي منحصر به فرد طبيعي و تاريخي يکي از مناطق برتر کشور به لحاظ طبيعت گردي محسوب ميشود.
وجود آبشارها، آبهاي سرد و گرم معدني، بوستانهاي جنگلي، غارها، چشمهها، درياچه، يادمانهاي تاريخي، صدها مراکز اقامتي و پذيرايي و تفريحي و به ويژه نزديکي کوه، دريا و جنگل اين منطقه را به عنوان قطب مهم گردشگري در کشور مطرح کردهاست.
جواهرده
جواهرده يكي از مناطق زيبا در استان مازندران و شهرستان رامسر است.در مورد نام اين روستا عقايد مختلفي وجود دارد، در گذشته آن را جورده به معني ده بالا در مقابل جيرده يعني پايين ده ميناميدند.جواهرده منطقهاي تاريخي با جنگلهاي سرسبز است كه نيمي از سال پوشيده از برف و در فصل تابستان از هواي بسيار مطبوع برخوردار است.اين منطقه رويايي، شاهكار طبيعت و نگين فيروزه فام كوههاي البرز به شمار ميرود كه از 3 جهت در محاصره كوه قرار دارد.
اين منطقه با وجود فاصله كم از درياي خزر، در ارتفاع قابل ملاحظهاي از سطح دريا كه حدود 2 هزار متر است، قرار دارد.جواهرده روزگاري مركز دادوستد بود و با قزوين ارتباط داشته است اما جاده آن در سال ???? به دست مهندسان آلماني ساخته شده است.اين منطقه خاطره جنگ ميرزاكوچك خان با قواي دولتي را در ياد دارد.
گهواره سنگي، سلاژپشته، شيرسنگي ، چشمه هاي زيباي طبيعي از مناطق ديدني جواهرده به شمار مي رود.از ورزشهاي رايج منطقه كوهنوردي و صعود به ارتفاعات زيباي جواهرده (قله سماموس)، كشتي محلي گيله مردي و اسب سواري است.مسجد آدينه و گورهاي گبري از آثار تاريخي جواهرده به شمار ميرود. ساخت بناي مسجد آدينه به حدود ??? سال پيش و توسط شخصي به نام شل شريف برمي گردد. وي از بزرگان جواهرده بوده است.پوشش محلي اغلب ساكنان دهستان جواهرده در مازندران جلوه خاصي دارد كه اين منطقه را از ديگر مناطق استان متمايز ميكند.
لباسهاي سنتي بانوان اين منطقه كه در اغلب جشن ها و مراسم به تن ميكنند، شكوه خاصي به آن مراسم ميبخشد. جواهرده با زيباييهاي وصف ناپذير كه ميتوان از آن به عنوان يكي از شاهكارهاي خلقت در عرصه طبيعت ياد كرد، در ?? كيلومتري رامسر واقع شده است.
مسير دسترسي به اين ييلاق سنتي، از منتهياليه مسير غربي رامسر به طرف گيلان منشعب شده است و با عبور از ميان كوههاي مشجر و در امتداد رودخانه خروشان صفارود ادامه مييابد و با شيب و افزايش ارتفاع در طول مسير، به تدريج نوع پوشش گياهي تغيير مييابد و از تراكم درختان كاسته ميشود.
در نزديكي جواهرده، پوشش جنگلي به چمنزار و بوته زار تغيير شكل ميدهد و در همين نقطه در دامنه كوههاي پربرف سماموس روستاي ييلاقي وسنتي جواهرده با طبيعت زايدالوصفش خودنمايي ميكند.
اين منطقه در هر 4 فصل سال زيباست. جواهرده در فصل تابستان بخاطر آب و هواي خنك خود ميتواند ميزبان هزاران گردشگر داخلي و خارجي باشد. اين منطقه در زمستان به دليل كوههاي پربرفش زيبايي چشمگيري دارد.
بوستان جنگلي صفارود
مسير دسترسي به اين بوستان از ابتداي جاده جواهرده در ميدان غربي شهر رامسر آغاز و پس از طي 9 ? كيلومتر و عبور از مسيري زيبا به اين پارك در كنار رود صفارود ميرسد.اين بوستان در ميان دره و در پايين جاده قرار دارد كه پلههايي نيز براي ورود بهآن از جاده ساخته شدهاست و وجود جنگل، رودخانه، آب معدني، آب و هواي مطبوع به اين مكان جلوه خاصي بخشيده است.
قله مارکوه
قله مارکوه از سلسه کوههاي البرز است و در 6 کيلومتري شرق رامسر و 3 کيلومتري ساحل دريا و محور ارتباطي تنکابن به رامسر واقع است.قله مارکوه با وسعت ? ????هزار مترمربع با انواع درختچهها، درختان انجيلي، بلوط، شمشاد و ازگيل پوشيده شده و ارتفاع قله از سطح دريا حدود ? ????متر است.
???? پله در ضلع جنوبي کار صعود را آسان كرده است.شهر کتالم، چشماندازهاي زيباي آن به دريا، مزارع برنج و باغات چاي و مرکبات در شمال قله، تسلط به تپهها و ارتفاعات سرسبز البرز و روستاهاي اطراف و رودخانه نسارود در شرق به اين مکان موقعيتي ويژه بخشيدهاست.
غارهاي تاريخي رامسر
• غار گرگرلوکا
اين غار داراي شيبي تند بوده و در منطقه صعب العبور از ارتفاعات کوه ايلميلي با ديوارههاي صخرهاي قرار دارد. لوکا به زبان محلي به سوراخ و شيار گفته ميشود.
• غار ياغي لوکا
غار ياغي لوکا داراي شيبي 95 درجه بوده که دهنه بالائي غار 3 متر است و حدود هزار متر از سطح دريا ارتفاع داشته و در شمال غربي رامسر واقع است.
• غار بام بامه
اين غار در جنوب هتل و جنوب غربي محله رمک در ميان جنگلهاي پوشيده از درختان کهنسال در فاصله 200 متري دامنه کوه قلعه بند قرار گرفته است.
دهانه آن به شکل مثلث بوده و حدود 40 متر عمق دارد و احتمالا در گذشته محل اختفاي اشياي با ارزش و عتيقه بوده است. غار بام بامه ديدني، ترسناک و از عجايب رامسر محسوب ميشود.
• غار شب پره چال
اين غار به علت وجود شب پره (خفاش) فراوان و آويزان در داخلش به اين نام معرف شده است.
جنگل دالخاني
7 کيلومتر بعد از مسير رامسر - تنکابن و بعد از سهراهي جنت رودبار در مسير ارتباطي و آسفالته، جنت رودبار در کنار جاده قرار دارد که براي احداث پارک جنگلي در نظر گرفته شده و به عنوان يک تفرجگاه مهم شهر رامسر مورد استفاده گردشگران قرار ميگيرد.
آبشارهاي رامسر
رامسر به علت داشتن کوههاي پربرف، ريزش بارانهاي فراوان در آن و قرار داشتن در منطقه پر آب ايران، از چندين آبشار زيبا و ديدني با چشم اندازهاي طبيعي برخوردار است.
• آبشار ازارک در منطقه سنگ پشته
• آبشار هيسيان در منطقه جنت رودبار
• آبشار چاردر در منطقه جنت رودبار
• آبشار خشکا در منطقه هريس
• آبشار لج و ميج در منطقه اشکور رامسر
• آبشار ريزش براز در منطقه جنت رودبار
آبشار راشمه دره در جواهر ده
• احسينه در منطقه جنت رودبار (بلندترين آبشار منطقه)
هتل قديم رامسر
هتل قديم رامسر با معماري بسيار زيبا در مرکز شهر در دامنه کوههاي مشجر و فضاي سبز با محوطهسازي چشم نواز واقع شده و در سال 1312 ? ساخته شده است.زيربناي اين هتل حدود 5 هزار متر مربع در 3 طبقه است و به لحاظ نوع معماري، زيبايي، موقعيت مکاني و تجهيزات يکي از مشهورترين هتلهاي خاورميانه به شمار ميرود.
باتشکر
:: موضوعات مرتبط:
ایران شناسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1694
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0